Nasze działania

Fundacja PSYCHE – Strefa Pozytywnych Myśli działa od 2016 roku. Od samego początku naszej działalności pomagamy wszystkim, którzy potrzebują wsparcia specjalistów. Nasz zespół to grono wykwalifikowanych lekarzy, psychologów, psychoterapeutów, seksuologów, neuropsychologów. Swoją opieką otaczamy dzieci, młodzież, osoby dorosłe i starsze oraz całe rodziny.
Wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom społeczeństwa, umożliwiając dostęp do opieki specjalistycznej wszystkim osobom, które tego potrzebują.
Fundacja PSYCHE – Strefa Pozytywnych Myśli działa w różnych obszarach, chcąc nieść pomoc tam, gdzie jest ona potrzebna.

LECZENIE SPECJALISTYCZNE

realizujemy bezpłatne formy leczenia, poradnictwa i wsparcia przez konsultacje, psychoterapie

EDUKACJA SZKOLNA

podejmujemy działania na rzecz promocji nauki, prowadzimy psychoedukację w szkołach

GRUPY WSPARCIA

realizujemy grupy dla osób uzależnionych, ofiar przemocy, a także grupy dla przyszłych mam

WSPARCIE PRAWNE

Realizujemy bezpłatną pomoc prawną dla osób doświadczających przemocy w rodzinie.

SPOTKANIA INTEGRACYJNE

Organizujemy spotkania integracyjne pokoleń ``od przedszkola do seniora`` oraz prowadzimy aktywizację seniorów.

ZDROWOTNE

Prowadzimy działania mające na celu zwiększenie promocji zdrowia, zdrowego trybu życia i odżywiania.

Aktualne realizowane programy:

PROGRAM ZDROWIE
W GŁOWIE

Wsparcie psychologiczne, dla rodzin osób chorych na choroby otępienie „Zdrowie w głowie”

ORGANIZACJA SPOTKAŃ
W SZKOLE

Organizacja spotkań z psychologiem dla młodzieży ze szkół z terenu powiatu legionowskiego w placówkach szkolnych

PUNKT PORADNICTWA
PSYCHOLOGICZNEGO

Punkt poradnictwa psychologicznego dla dzieci, młodzieży i rodzin z Powiatu Legionowskiego pt. „Lepszy start”

Oparcie w
samodzielności

Choroba psychiczna przyczynia się do zaburzenia relacji w rodzinie, w pracy, w szkole i innych sferach społecznych.

Działania wspierające
osoby starsze

W związku z procesami demograficznymi, wzrasta liczba osób cierpiących na choroby takie jak choroba Alzheimera.

Bezpłatne warsztaty terapii
zajęciowej

Program, który obejmuje specjalistyczną i fachową pomoc skierowanych do osób dotkniętych chorobami psychicznymi.

Profilaktyka Zdrowia
Psychicznego

Przeciwdziałanie uzależnieniom i patologiom społecznym, w formie konsultacji psychologicznych, dla mieszkańców Legionowa

Bezpłatne piątki z
psychologiem

Wspólnie z Poradnią EDUCATIO, zapraszamy mieszkańców powiatu legionowskiego, na bezpłatne konsultacje i grupy terapeutyczne

Wsparcie
na Starcie

Program ``Wsparcie na Starcie`` kierowany jest do młodych mam z pow. legionowskiego, doświadczających trudności w związku z nową rolą

ZOSTAŃ WOLONTARIUSZEM. DOŁĄCZ DO NAS!

Do realizacji niektórych zadań potrzebujemy ludzi dobrej woli. Dołącz do nas i zostań wolontariuszem.